HAJDE DA UČIMO O MULTIPLOJ SKLEROZI

HAJDE DA UČIMO O MULTIPLOJ SKLEROZI

Vodič za obolele i njihove porodice

Ovaj priručnik je nastao kao posledica sve rastuće potrebe obrazovanja obolelih od multiple skleroze kao i njihovih članova porodice i opšte javnosti. Cilj priručnika je da apstraktne pojmove vezane za multiplu sklerozu približimo prosečnom čitaocu i da ga angažujemo u borbi protiv ove hronične i progresivne bolesti. Ova knjiga je nastala kao uzajamna saradnja obolelih od mutiple skleroze različitog godišta, pola i kliničke slike, sa predstavnicima medicinske zajednice i Društvom multiple skleroze Srbije.

Pozvamo vas da na stranicama ove knjige nađete motivaciju da naučite više o ovoj bolesti i da u konačnici naučite nešto više o sebi.

Ovaj priručnik je priređen u dva segmenta HAJDE DA UČIMO O MUTIPLOJ SKLEROZI kao i HAJDE DA ŽIVIMO SA MULTIPLOM SKLEROZOM. Ova dva segmenta su proizvoljno podeljena jer je učenje o mutiploj sklerozi u velikoj meri zavisno od kulture.

Ova bolest je ista u Evropljana, Amerikanaca i Latinosa. Međutim, način na koji se različite kulture angažuju u borbi protiv multiple skleroze je različit, te smo s tim u vezi pripremili HAJDE DA ŽIVIMO SA MULTIPLOM SKLEROZOM akcentujući naš kulturni obrazac.

Projekat je nastao uz podršku kompanije Roche.

Knjigu možete preuzeti ili pogledati u našoj sekciji publikacije ili na sledećem linku